Rolling admissions: ένας ακόμη λόγος να έχετε το επιθυμητό IELTS score «μία ώρα αρχύτερα»!

Όλο και περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας) εφαρμόζουν πλέον την πολιτική των rolling admissions στην αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψήφιων. “Rolling admissions” σημαίνει ότι οι υποψήφιοι έχουν ένα μεγάλο χρονικό «παράθυρο» (αρκετούς μήνες) για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και οι αιτήσεις αξιολογούνται από τα admissions offices των πανεπιστημίων με τη χρονική σειρά που παραλαμβάνονται.

Η πολιτική αυτή προφανώς εξυπηρετεί τα πανεπιστήμια (ειδικά αυτά που είναι δημοφιλή και δέχονται μεγάλο αριθμό αιτήσεων) καθώς υπάρχει μία σχετικά σταθερή ροή αιτήσεων σε ένα μεγάλο χρονικό πλαίσιο, αντί να «πλημμυρίζουν» από αιτήσεις σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Για τους υποψήφιους όμως, τα “rolling admissions” είναι «δίκοπο μαχαίρι». Το μεγάλο χρονικό περιθώριο που παρέχεται στον υποψήφιο για να υποβάλει την αίτησή του μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό και να του δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να καταθέσει (άρα και να συγκεντρώσει) τα δικαιολογητικά του «τελευταία στιγμή».

Στην πράξη όμως, αυτό δεν ισχύει. Είναι σαφές ότι ισχύει to Αγγλικό proverb “the early bird catches the worm”, δηλαδή αυτός που θα ενεργήσει γρήγορα / πρώτος / πριν από τους άλλους είναι και αυτός που θα επιτύχει το στόχο του.

Καθώς οι αιτήσεις αξιολογούνται από τα admissions offices των πανεπιστημίων και οι θέσεις συμπληρώνονται, είναι πολύ πιθανό ένας υποψήφιος, παρόλο που έχει τα απαιτούμενα προσόντα, να μη γίνει δεκτός από το πανεπιστήμιο επιλογής του γιατί καλύφθηκε το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων από τους υποψήφιους των οποίων οι αιτήσεις προηγήθηκαν.

Ποια είναι η πρακτική σημασία των παραπάνω για τον υποψήφιο; Ότι θα πρέπει να έχει διαθέσιμα τα συνοδευτικά της αίτησής του (μεταξύ αυτών και το IELTS score) το πολύ στο πρώτο μισό του «παραθύρου» εντός του οποίου υποβάλλονται οι αιτήσεις. Αν, για παράδειγμα, το «παράθυρο» είναι από το Νοέμβριο έως τον Ιούλιο, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει πάρει το επιθυμητό IELTS score το πολύ έως το Μάρτιο. Εάν μάλιστα σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για ένα μεταπτυχιακό / πανεπιστήμιο υψηλής ζήτησης, τα χρονικά περιθώρια είναι πρακτικά ακόμα πιο στενά.

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Ιταλικών και Ισπανικών.
-50% στα δίδακτρα, δώρο όλα τα βιβλία και υποτροφία 2ης ξένης γλώσσας για εγγραφές έως 30 Απριλίου!

Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση Ισπανικών και Ιταλικών για ΑΣΕΠ άμεσα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση.
Νέα ταχύρρυθμα τμήματα Ισπανικών και Ιταλικών όλο το χρόνο.

Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 27ετους εμπειρίας και εξέλιξης. 

Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).

Παρέχονται βιβλία σε φυσική μορφή, όχι απλές σημειώσεις.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43